Wij werken
zonder afspraak

Haartips

Je haar wassen
Mooie, gezonde haren vragen een goede verzorging. Wanneer je je haartype kent, kan je de geschikte shampoo kopen voor jouw haar.Voeg daarbij onze tips en je haar wordt nog schoner en je kan het zo vaak wassen als je wilt...

Onze tips...
1. Was je haar niet met heet water, daar drogen je haar en vooral je haarpunten van uit.

2. Maak je haar eerst door en door nat voor je de shampoo erover verdeelt. De shampoo's van vandaag de dag heel effectief, dus kan je er matig mee omspringen. Bovendien maakt teveel shampoo het haar niet schoner.

3. Wrijf de shampoo een beetje schuimend tussen je handen zodat hij makkelijker te verdelen is.

4. Breng de shampoo aan rondom je hoofd en masseer de hoofdhuid zachtjes. Het haar rond je gezicht en in je nek is vaak het meest aan een wasbeurt toe, dus was deze plaatsen goed.

5. Heb je lang haar ? Vouw het dan niet dubbel tegen je achterhoofd om ook eens stevig over de punten te wrijven! Je haarpunten zijn vaak poreus en niet bestand tegen deze hardhandige aanpak!

6. Het uitspoelen duurt - als het goed is - langer dan het wassen zelf. Gebruik veel lauw water bij het spoelen. Als er shampooresten in je haar achterblijven, is het zwaarder en dus lastiger in model te brengen. Bovendien wordt het dan sneller vuil omdat stofdeeltjes makkelijker in je haar blijven kleven. Was altijd 2x je haar ...1 Om te reinigen ... 2 Om te verzorgen.

Handig om weten:
De hedendaagse shampoo's kun je probleemloos elke dag gebruiken: ze zijn zacht en halen alleen het vuil en overtollige vet weg, maar laten de natuurlijke oliën in je haar intact.

Fabels en Feiten
Veelal gaan de gekste geruchten en fabels in verband met haar de wereld rond. 100 Ideeën maakt voor eens en altijd komaf met deze dwalingen...
1. Gespleten haarpunten zijn te repareren?
Niet waar!
Als ze eenmaal gespleten zijn, is knippen het enige dat je er vanaf helpt.

2. Je haar groeit sneller als je het vaak knipt?
Niet waar!
Hoe hard je haar groeit, wordt geregeld in het haarzakje in je hoofdhuid. Het knippen van de punten heeft daar geen invloed op.

3. Je haar groeit sneller in de zomer dan in de winter?
Waar!
Dat komt door de invloed van de hoeveelheid (zon)licht en warmte, waardoor alle processen worden versneld. Bij sommigen groeit het 's zomers wel twee keer zo snel als normaal, dus zo'n 2 à 3 centimeter per maand !

4. Vaak wassen maakt je haar vet ?
Niet Waar!
Wassen maakt je haar juist schoner. Maar als je je hoofdhuid te hard masseert, een te sterke shampoo of erg heet water gebruikt, kan dat de talgproductie wel stimuleren en dan wordt je haar sneller vet.

5. Blondines hebben meer haren dan brunettes?
Waar!
Mensen met blond haar hebben gemiddeld zo'n 150.000 haren op hun hoofd en mensen met bruin haar "maar" 100.000.

6. Een permanent kan mislukken als je ongesteld bent?
Waar!
Haren bestaan uit dood materiaal, maar een schommelende hormoonspiegel of verminderde conditie kan maken dat een permanent-behandeling niet "pakt".

7. Als je zwanger bent, krijg je voller haar?
Waar!
Je haar valt vanaf de 5de maand van de zwangerschap minder uit, waardoor het voller wordt. Na de bevalling volgt wel een soort inhaalslag: je verliest die haren alsnog en het lijkt alsof je opeens last hebt van haaruitval.

8. Als je één grijs haar uittrekt, krijg je er twee terug?
Niet Waar!
Uit elk haarzakje groeit maar één haar...

Haarweetjes

  • We hebben gemiddeld 120.000 haren op ons hoofd.
  • Een haar groeit ongeveer 1 cm per maand.
  • Bij elkaar groeien onze haren dus zo'n 1.200 meter per maand.
  • Een haar leeft tussen de 2 en 7 jaar.
  • We verliezen ongeveer tussen de 60 en 100 haren per dag.
  • Ons haar kent een groeifase waarin het groeit, een overgangsfase waarin de groei vermindert en stopt, en een rustfase waarin het haar uit de haarwortel wordt geduwd door een nieuw haartje.
  • Van alle haren op ons hoofd bevindt zo'n 85% zich in de groeifase, 1% in de overgangsfase en 14% in de uitvalsfase.