Haartips

Mooi en gezond haar vraagt om goede verzorging. Toch kunt u pas een geschikte shampoo kopen als u uw haartype kent. Wij kunnen u hierover adviseren en voor elk haartype een passend product aanraden. De shampoos uit ons assortiment kunt u probleemloos elke dag gebruiken. Ze zijn zeer zacht en verwijderen alleen het vuil en overtollige vet uit uw haren. De natuurlijke oliën in uw haar blijven intact en uw haar wordt weer gezond en heerlijk zacht.

Met onderstaande tips wordt uw haar zelfs nóg schoner en kunt u het zo vaak wassen als u zelf wilt. Was uw haar nooit met heet water, daar droogt het van uit. De haarpunten hebben hier in het bijzonder onder te lijden. Maak uw haar altijd grondig nat vóór u de shampoo erover verdeelt. Onze shampoos zijn erg effectief, dus u kunt hier matig mee omspringen. Teveel shampoo maakt het haar trouwens niet schoner, dus matigen scheelt u ook onnodige uitgaven.

Wrijf de shampoo vóór het wassen zachtjes tussen de handen tot het begint te schuimen. Dit zorgt ervoor dat het product gemakkelijk te verdelen is. Breng het vervolgens aan op uw hoofd en masseer het zachtjes in op de huid. Het haar rond uw gezicht en in uw nek is vaak het meest aan een wasbeurt toe. Was deze plekken dus extra grondig. Heeft u lang haar? Vouw het dan nooit dubbel tegen uw achterhoofd om vervolgens ook nog eens stevig over de haarpunten te wrijven! Deze punten zijn vaak namelijk poreus en onvoldoende bestand tegen zo'n  hardhandige aanpak.

Was altijd tweemaal uw haar. De eerste keer om te reinigen, de tweede om te verzorgen. Het uitspoelen duurt - als het goed is - langer dan het wassen zelf. Gebruik hierbij veel lauw water. Als er namelijk shampooresten in uw haar achterblijven wordt het haar zwaarder, en dus lastiger in model te brengen. Bovendien wordt het vervolgens ook sneller vuil, omdat stofdeeltjes sneller in uw haar blijven kleven.
Fabels en Feiten:

Er gaan af en toe de gekste geruchten en fabels rond over onze haren. We ontkrachten en bevestigen er graag een paar voor u, zodat u uw haren ook thuis de zorg kunt geven die ze verdienen.


'Gespleten haarpunten zijn te repareren.'

Dit klopt niet. Als uw haarpunten eenmaal gespleten zijn, is knippen de enige remedie.


'Uw haar groeit sneller als u het vaak knipt.'

Ook dit is niet waar. De snelheid waarmee uw haar groeit wordt aangestuurd door de haarzakjes in uw hoofdhuid. Het knippen van de haarpunten heeft hier geen invloed op.


'Je haar groeit sneller in de zomer dan in de winter.'

Absoluut. De snellere groei van uw haar gedurende de zomer wordt veroorzaakt door de invloed van (zon)licht en warmte. Bij sommigen groeit het haar in de zomer wel twee keer zo snel als in de winter, dus zo'n 2 à 3 centimeter per maand!


'Vaak wassen maakt uw haar vet.'

Dit is grotendeels onwaar. Wassen maakt uw haar juist schoner. Toch kan het wel sneller vet worden als u bijvoorbeeld uw hoofdhuid te hard masseert, een te sterke shampoo gebruikt of met te heet water spoelt. Dit kan namelijk de talgproductie stimuleren, met alle gevolgen van dien.


'Blondines hebben meer haren dan brunettes.'

Waar! Mensen met blond haar hebben gemiddeld zo'n 150.000 haren op hun hoofd en mensen met bruin haar "maar" 100.000.


'Een permanent kan mislukken tijdens de menstruatie.'

Helaas klopt dit. Haren bestaan uit dood materiaal en een schommelende hormoonspiegel of verminderde conditie kan ervoor zorgen dat een permanent-behandeling niet "pakt".


'Zwangere vrouwen krijgen voller haar.'

Ook dit is waar. Vanaf de 5e maand van de zwangerschap hebben vrouwen minder last van haaruitval. Hierdoor wordt het haar logischerwijs ook voller. Na de bevalling volgt er helaas wel een soort inhaalslag: u verliest deze haren alsnog, waardoor het kan lijken alsof u plotseling meer last heeft van haaruitval.


'Als u één grijze haar uit uw hoofd trekt, krijgt u er twee terug.'

Dit is niet waar. Uit elk haarzakje groeit maar één haar...
Feiten over uw haar:

  • We hebben gemiddeld 120.000 haren op ons hoofd.
  • Een haar groeit ongeveer 1 cm per maand.
  • Bij elkaar groeien onze haren dus zo'n 1.200 meter per maand.
  • Een haar leeft tussen de 2 en 7 jaar.
  • We verliezen ongeveer tussen de 60 en 100 haren per dag.
  • Ons haar kent een groeifase waarin het groeit, een overgangsfase waarin de groei vermindert en stopt, en een rustfase waarin het haar uit de haarwortel wordt geduwd door een nieuw haartje.
  • Van alle haren op ons hoofd bevindt zo'n 85% zich in de groeifase, 1% in de overgangsfase en 14% in de uitvalsfase.